Myrskyn jälkeen… | Koirakuvaus Espoossa

naniannette-dog-photographer-hund-bild-foto-koirakuvaaja

Yksi yleisimmistä työhöni liittyvistä kysymyksistä on, millaista on olla valokuvaaja Suomessa? Mikäli kysymys liittyy verotukseen tai säähän, on vastaus aina sama.

Vaikeaa.

Tosi vaikeaa.

Teoriassahan meillä on herkkä kevät, valoisa kesä, kuvankaunis syksy ja tunnelmallinen talvi. Vaan käytännössä ei ole. Vuodenajasta riippumatta käytän kuvausta edeltävät tunnit sadetutkan tarkkailuun. Ja voin vannoa, että ainakin sen yhden kerran sade syntyi tyhjästä!

Mieluummin siirrän kuvausta kuin kuvaan sateella. Vaikka kuvauskalusto kestäisikin hellän pisaroinnin, ei meillä varmasti olisi niin kivaa kuin poutasäällä. Näitä Kuono ja tassu -kuvauksia on kuitenkin hankala siirtää, sillä mukana on usein paljon porukkaa. Tilanne näytti aika uhkaavalta myös tänä toukokuisena Kuono ja tassu -keskiviikkona. Sadetutka intti sateen väistyvän, mutta pyyhkinten suihkina ei luvannut hyvää. Urheasti ajoin Espooseen ja hyvä niin. Kuntarajan ylittäessä aurinko tuli esiin.

Mutta onhan tämä neljän vuodenajan Suomi toisaalta valokuvaajan paratiisi. Ympäri maailmaa ihmiset voivat ottaa kesäkuvia, mutta vain harvat ikuistaa lumipeuhuita (ei puhuta viime talvesta!) tai liitolaukkaa ruskavärien keskellä. Ruoho saattaa olla vihreämpää jossain muualla, mutta meillä se on ainakin märkää.

These three dogs visited my dog photography event in May! We got the most amazing evening light. It had been raining the whole day and I was so worried I’d need to postpone the sessions. Just before I arrived sun started to shine.

If you’re interested in this kind of photography event but you don’t live in Finland, no worries. I’d be happy to organize something like this abroad as well. Email me for details!

naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon001naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon002naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon003naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon004naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon005naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon006naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon007naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon008naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon009naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon010naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon011naniannette-koirakuvaaja-dog-photographer-hund-foto-bild-finland-labrador-papillon012

Uutiskirjeet

Menu