Laura & Anttu

Lähes vuosi sitten tapasin Lauran ensimmäistä kertaa. Istuimme Stockan kalakahvilassa, siis siinä, jonka vieressä on karppiallas. Laura kertoili elämästä Mikkelissä. Puheessa oli lämpöä ja rakkautta.

Toukokuussa juhlittiin häitä. Kuvankaunis Puuskanniemi oli täynnä vilskettä perjantaista lähtien. Kun saavuin paikalle, en voinut kuin hämmästellä. Grillikatos! Tanssilato! Viirejä! Ilmapalloja, karkkibuffet ja kuppikakun muotoinen saippua. Koko perjantain jännitin säätä. Rakastan, siis todella rakastan, ulkovihkimisiä! Suomalaiset kirkot ja juhlatilat ovat kauniita, mutta tummia. Ulkona tunteetkin taitavat herätä henkiin.

Lauantaina minä heräsin helteeseen.

Puitteet oli upeat ja koristeet yksityiskohtineen taianomaiset. Mutta niin siinä taas kävi, että rakkaus voitti ne kymmenen nolla. Siiskosen poika sai Lauransa (Rautio Raution!) ja häitä juhlittiin antaumuksella ja ilolla pitkään. Voiko nauruun kuolla, mietin, kun sulhanen kysyi kiinalaisesta kalansilmäobjektiivista. Että omistanko sellaista? Tai kun yllätin bestmanin ja pari muuta poikasta touhuamasta ihan omiaan. Et kai sä ottanut kuvaa? Totta kai otin. Minä otan aina kuvan, jos se suinkin on mahdollista.

Monta liikutuksen kyyneltä valui häävieraiden poskilla. Laura ja Anttu saateltiin rakkaudella ja lämmöllä avioliittoon. Hääpari hukutti nämä saattajat, sukulaiset ja ystävät, vieraanvaraisuuteensa. Lämmin kiitos, että kutsuitte minut tallentamaan upean juhlanne. Toivottavasti nämä kuvat kertovat jotain siitä rakkaudesta, jolla toisianne rakastatte ja joka teitä ympäröi.

Matkalla hotellille tunsin haikeutta.

Oli lähellä etten näiden juhlien myötä olisi pyörtänyt päätöstäni. Yritystoiminnan kasvaessa on tehtävä valintoja. Vaikka häät ovat loistava – ehkä paras – paikka ilon ja onnen tallentamiseen, olen tehnyt päätöksen keskittyä muotokuvaukseen. On upeaa tarkkailla ja tallentaa ilmeitä, hyppiä sisäisesti tasajalkaa, kun tietää saaneensa sen kuvan. Mutta pitkät ajomatkat ja viikonloput pois perheen luota painavat vaakakupissa enemmän. Tämä tuskin kuitenkaan on viimeinen hääpostaukseni. Tulevina vuosina teen rajallisen määrän häitä ympäri universumia, sillä tokihan arkeni kestää aina muutamat häät vuodessa. Otan varauksia kuitenkin vasta puoli vuotta ennen juhlapäivää ja etusijalla ovat vanhat asiakkaani.

Juhlapaikka – Puuskanniemi

Morsiamen ja kaasojen hiukset ja meikit – Studio Alex T.

Mukana myös maailman paras kotileipomo – Kotileipomo Siiskonen

Uutiskirjeet

Menu