Koirakuvaus Helsingissä ruskan aikaan

naniannette-koirakuvaaja-koiravalokuvaus-dog-photographer-hundfotograf-001

Itsensä haastaminen on hyvä tapa oppia uusia toimintamalleja tai ainakin teroittaa omaa osaamistaan. Ennen viikonlopun koirakuvauksia päätin editoida kuvat alusta loppuun ilman mitään kommervenkkeja. Ei VSCOja, ei Alien Skinia. Annoin itselleni luvan käyttää vain Lightroomin (ja halutessani Photoshopin) perustoimintoja ja mielikuvitustani.

Homma ei muuten ollut helppo. Olen niin (liian?) tottunut valitsemaan tutut kaavat, jotka olen muokannut kuvilleni sopiviksi. Osan pari vuotta sitten, toiset ovat uudempia. Valmiit kaavat nopeuttavat jälkitöitä todella paljon. Kun kuva on valotettu oikein tai ainakin haluamallani tavalla, kestää sen editointi reilusti alle minuutin. Siinä missä 25 kuvan editointi kestää yleensä vartista pariinkymmeneen minuuttiin, vietin näiden seitsemän kuvan äärellä ainakin kolme varttia.

Onneksi pidän editoinnista yhtä lailla kuin kuvaamisestakin ja onhan siinä jotain samaakin. Editoidessa muokkaan värejä klikkailemalla elektronisia väripaletteja. Etsin parasta kontrastia vetämällä käyriä ja vipuja eri suuntiin. Kuvatessa valitsen taustalle lehdet pudottaneita harmaita pihlajia, joiden marjat ovat loistavanpunaiset. Polulta valitsen sen kohdan, jolle valuu valoa puunlatvojen kehystämästä aukosta. Tiedän lopputuloksen olevan mieluinen.

Mitä pidät, huomaatko sinä eron näiden ja aiempien kuvieni välillä?

Kiitos kaikille Helsingin kuvauksiin osallistuneille! Säät ja maastot suosivat meitä, vaikkemme kommelluksilta säästyneet tälläkään kertaa. Oli ilo viettää kanssanne tämä viikonloppu!

Challenge yourself in order to strengthen your skills.

I challenged myself to edit this weekend’s sessions without any fancy presets. In my case it means saying no to VSCOfilm and Alien Skin Exposure.

Can you see the difference?

naniannette-koirakuvaaja-koiravalokuvaus-dog-photographer-hundfotograf-002naniannette-koirakuvaaja-koiravalokuvaus-dog-photographer-hundfotograf-003naniannette-koirakuvaaja-koiravalokuvaus-dog-photographer-hundfotograf-004naniannette-muotokuvaus-helsinki-kaverin-kanssa-portrait-photographer002naniannette-koirakuvaaja-koiravalokuvaus-dog-photographer-hundfotograf-006naniannette-koirakuvaaja-koiravalokuvaus-dog-photographer-hundfotograf-007

Uutiskirjeet

Menu