Apua, mitä päälle ylppärikuviin?! | Graduation photos in Helsinki

naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki001Lakkiaispäivä on ihan just! Kolkuttelee jo ovella. Oletko hankkinut puvun, mekon? Entä asusteet? Miten meni vai menikö hermo, siellä sovituskopissa vaatekasan alla?

Lakkiaispäivä on ihan hullu. Lakituksen jälkeen onnitteluja satelee. Onnea. Onnea! Onnea!! Haikeus iskee, ehkä. Heipat opettajille. Nyt on hiki. Nyt sataa. Helle! Sukkahousut ahdistaa. Kravatti kiristää.

”Muista nauttia”, ihmiset huikkaavat. Mutta nautinto on kaukana poissa, kun korkkari on hiertänyt jalan verille jo aamupäivällä.

Muista nauttia, mutta muista myös hankkia sellaiset vaatteet, joissa viihdyt.

Teen suurimman osan ylppäri- ja valmistujaiskuvauksistani pölyn laskeuduttua. Kun viimeinenkin skumppapullo on poksautettu, onnitteluvärssy veisattu ja todistus sujautettu hyvään talteen, on valokuvauksen aika.

Jos valokuvauksesi on valmistujaispäivänäsi, on luontevaa (ja ehkä helpointakin!) pukeutua samoihin vaatteisiin kuin juhlissa. Mikäli taas kuvauksesi on ihan joku muu päivä, saattavat nämä huomioni tarjoilla vinkkejä asuvalintojen kanssa! 

Valitse sellaiset vaatteet, joissa viihdyt
Olen tosissani. Kuvasi kärsivät, jos joudut jatkuvasti kiskomaan helmaa tai pyörimään puvuntakkisi sisällä. Mukavat vaatteet ovat kuin ihmisiä: toisten kanssa synkkaa paremmin kuin toisten. Jos totesit juhliesi aikana, ettei asuvalinta mennyt ihan nappiin, ei ole mitään syytä kiristellä hampaita samoissa kuteissa toistamiseen. Valmistujaiskuvissa en karsasta mitään värejä tai kuoseja. On sinun päiväsi, sinun kuvasi. Mitä paremmin viihdyt vaatteidesi alla, sitä upeammalta näytät!

Kuvat ovat juuri niin juhlavia kuin vaatteesi
Jos haluat juhlavat kuvat, kannattaa pukeutua juhlavasti. Vaatteiden ei tarvitse olla samat kuin ne, joita pidit juhlapäivänäsi, mutta onhan se ehkä yksinkertaisinta.

Huomioi kiitoskortit!
Haluatko näyttää kuvissasi samalta kuin juhlapäivänäsi? Vieraasi kyllä muistavat miltä näytit, joten mieti kuinka tärkeää sinulle on se, että kuva vastaa juhlatilannetta.

Vaatteet on tehty vaihdettaviksi!
Aikuisiahan me tässä ollaan. Ei tehdä kahdesta vaatekerrasta kovin suurta numeroa. En laskuta lisää, jos haluat ottaa kuvia kaksissa eri tamineissa. Valitsemme kuvauspaikan sen mukaan, että pystyt halutessasi vaihtamaan juhlamekon farkkuihin tai puvun sortseihin. Suunnittele asukokonaisuudet valmiiksi ennen kuvausta, koska kukaan ei tykkää säätämisestä.

Persoonallinen on persoonallista
Näin se on. Kuvia, joista ei tunnista itseään ei jaksa katsella. Persoonaa peliin! Valitsemalla itsellesi tärkeän kuvauspaikan (merenranta, kotipiha, takapihan kaltsit, koulun piha, tanssisali, talli, agilitykenttä, musaopisto, skeittiramppi, jäähalli… Lista on loputon!) otat askeleen oikeaan suuntaan. Joskus juhlava pukeutuminen ei-niin-juhlavassa ympäristössä on juuri sitä mitä kuvat kaipaavat! Mutta vaatetus voi olla myös jotain ihan muuta tai yhdistelmä tätä kaikkea. Ehkä voisit vetäistä ratsastussaappaat puvunhousujen päälle?

Muista kuitenkin, että vaatteet ovat vain pintaa. Kuvasi kertovat tarinan sinusta ja saavutuksestasi. Ylioppilaslakki ja tutkintotodistus ovat nekin vain rekvisiittaa sen rinnalla, mitä olet juuri saattanut päätökseen. Vaatteet ovat vain pintaa, mutta sinä olet pintaa syvempi.

naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki002naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki003naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki004naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki005naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki006naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki007naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki008naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki009naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki010naniannette-ylioppilaskuvaus-ylioppilaskuvaaja-valmistujaiskuvaus-valmistujaiskuvaaja-yo-kuvat-ylpparikuvaus-helsinki011

Uutiskirjeet

Menu