Liinan ja Lennon yo-kuvat Villa Elfvikin rannoilla | Graduation photos in Espoo

Onnistuisiko kuvaus rannalla? Voimmeko kuvata mummini kotipihalla, kun siellä kukkivat omenapuut? Meillä on kesämökki Vihdissä, haluaisin kuvauksen siellä. Onnistuuko?

naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku001

Ylioppilaskuvaus on ainutkertainen juttu. Valmistujaiskuvauskin on harvinaista herkkua, vaikka useaan ammattiin valmistuminen ei ole enää mitenkään ihmeellistä. Ja toki näin kuvaajan vinkkelistä kuvaus kannattaa aina.

Huhtikuu on perinteisesti ylppärikuvausvarausten kulta-aikaa. Sähköposti laulaa ja puhelin soi. Näppäimistö käy kuumana, kun vaihdan viestejä abiturienttien ja heidän vanhempiensa kanssa. Vielä voin ottaa aika rennosti, mutta kuun puoliväli – maaginen puoliväli – lähestyy.

Mitä kannattaa huomioida varatessaan yo-kuvausaikaa minulta tai joltain toiselta kuvaajalta? Tässä muutama vinkki!

naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku002

Valitse itsellesi paras ajankohta – Jos toivot kuvaukseltasi muutakin kuin kaverikuvaa ruusun kanssa, kannattaa kuvaukseen varata reilusti aikaa. Kuvausta ei kannata toteuttaa lakkiaispäivän ilta-auringossa, kun juhlat kavereiden kanssa jatkuvat ihan toisaalla eikä koiraa kannata ottaa mukaan kuvaukseen, joka tehdään pikaisesti lakituksen jälkeen koulumiljöössä. Useimmiten minun tekemäni yo-kuvaukset sijoittuvat leppoisasti touko- ja kesäkuulle. Mutta on sitä tammikuussakin käyty kuvailemassa!

Valitse kuvaaja, jonka kanssa synkkaa – Meitä kuvaajia on joka lähtöön. Kameran takana on aina ihminen, jonka tärkein tehtävä on ottaa sinusta sellaisia kuvia, joista pidät. Kuvat onnistuvat sitä paremmin mitä enemmän uskallat olla oma itsesi kameran edessä. Kun sinulla synkkaa kuvaajan kanssa, tulee valokuvat otetuksi siinä jutustelun lomassa! Ammattitaitoinen kuvaaja on myös hyvä asiakaspalvelija: pyydä nähtäväksesi kuvaajan aiempia töitä tai pyydä häntä kertomaan siitä, millaisia hänen kuvauksensa ovat. Näin tiedät oletteko samalla aaltopituudella!

Kerro toiveistasi avoimesti – Minua auttaa hurjasti se, jos kuvausta varatessasi kertoilet millaisista kuvista pidät. Koirakuvaaja kun olen, vilahtaa minun kuvissani usein perheen koira tai muu lemmikki. Monesti mukana on jotain rekvisiittaa, joka liittyy johonkin ylioppilaan tärkeään harrastukseen. Rekvisiittaa ei kuitenkaan tarvitse olla! Myös vaatetus ja kuvauspaikka tuovat ilmettä kuviin.

Hyvää kuvauspaikkaa muistelee keski-iässäkin – Tiedän, en minäkään koskaan parikymppisenä ajatellut vanhenevani, mutta niin siinä taitaa hiljalleen käydä… En halua ottaa sellaisia ylppärikuvia, jotka vain vievät koneesi muistia. Haluan ottaa ylppärikuvia, jotka tuovat mieleesi muistoja! Minusta on tosi tärkeää, että valitset sellaisen kuvauspaikan, joka on sinulle tärkeä. Jos mieleesi ei tällaista paikkaa tule, kannattaa kysyä kuvaajalta paikkaehdotuksia. Ja jos miljöökuvaus ei tämänkään jälkeen tunnu omalta jutulta, ota yhteyttä studiokuvaajaan. ;)

Minun ylppäri- ja valmistujaiskuvauksia pääset katselemaan täältä.

Näissä kuvissa ovat hurmaavat sisarukset Liina & Lenno. Meillä oli ihan älyttömän kiva kuvaus Villa Elfvikin maisemissa viime keväänä. Kiitos teille vielä kertaalleen!

///

These two are so relaxed, awesome and lovely to hang out with. We explored Villa Elfvik surroundings in Espoo and took couple of frames. As you can see, our student cap is quite white. :)

naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku003naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku004naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku005
naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku007
naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku006naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku008naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku009naniannette-ylioppilaskuvaaja-ylioppilaskuvaus-helsinki-espoo-vantaa-turku010

Uutiskirjeet

Menu