Näin voit auttaa jouluna

Kuten niin monelle muullekin suomalaiselle, myös meille joulu on erityinen juhla. Vietämme sitä perheen kesken, vähän vaihtuvilla kokoonpanoilla, mutta aina yhteen kokoontuen. Istumme aattoiltaa rauhassa, syömme hyvin ja pitkään. Joulupäivänä siirrymme toiseen talouteen ja syömme vähän lisää. Tapaninpäivän perinteemme ovat vuosikymmeniä vanhat eikä tuostakaan hetkestä ruokaa puutu.

Mutta monelta puuttuu.

Vuosi vuodelta maailman tuska painaa hartioillani yhä enemmän, ja näiden erityisten juhlien aikaan se muistuttaa itsestään herkästi. Tiedän kuinka hyvät kortit minulle on elämässä jaettu enkä voi olla näkemättä toisten hätää. (Jossain vaiheessa lopetin jopa uutisten lukemisen.) Tiedän, että näitä minun juttujani lukee erittäin hyväsydämiset tyypit. Siksi kokosin tähän alle tahoja, joiden kautta voi tarjota joko konkreettista tai taloudellista helpotusta sitä tarvitseville.

Me osallistuimme tänä vuonna Malmin seurakunnan ”Ruokaa jouluksi joka kotiin” -keräykseen. Kantsun Prisman käytävillä kipittäessä mietin oman auttamiseni motiiveja. On hieno juttu tehdä työkseen jotain sellaista, joka onnistuessaan auttaa vaikkapa aloittelevaa yrittäjää. Mutta ehei, ei se salaista auttamista voita.

Salainen auttaminen on suosikkini.

Tuntuu hyvältä olla mukana kulisseissa, osa isompaa koneistoa. Ammattilaiset tietävät mitä tarvitaan ja toimittavat avun perille. Me muut vain teemme kuten sanotaan. Ostamme pipareita ja makaronia ja manteleita. Tai annamme kympin tai vitosen. Pidän siitä, että auttajan kasvot eivät ole minun. Rankinta tässä yksinyrittäjän työssä on nimenomaan se oman naaman esillä pitäminen. Kun auttajan kasvot ovat järjestötyöntekijän tai diakonin, ollaan hyvyyden ytimessä.

Kiitos kaikille teille avun ammattilaisille.

Näin voit auttaa jouluna:

  • Paikallisia keräyksiä järjestetään ympäri Suomea. Keräykset ovat monesti pieniä eikä niiden saama näkyvyys pärjää massiivisille joulukeräyksille. Esimerkiksi Tukikohta ry (Hki) kerää pipoja, käsineitä ja hygieniatuotteita asiakkailleen ja Kotimaanavun joulukeräyksellä tuetaan yksin eläviä ihmisiä, joiden taloudellinen tilanne on heikko.
  • Paikallisia toimijoita, jotka järjestävät keräyksiä tai ainakin osannevat auttaa kysyvän eteenpäin ovat mm. paikallisyhdistykset (MLL, Lions jne.) ja paikallisseurakunnat. Monet kolmannen sektorin toimijat toteuttavat useita pienempiä keräyksiä, vaikka olisivatkin mukana toteuttamassa isoa, jopa valtakunnallista, joulukeräystä.

Rakenna joulupuu -keräys Helsingin seurakunnissa adventtisunnuntaista 3.12. alkaen.

Joulupuu-keräys järjestetään ympäri Suomea nuorkauppakamareiden toimesta.

Brother Christmas & Lidl haluavat lahjoittaa joulun 200 perheelle. Lahjoittamalla tuet keräystä, jossa perheille annetaan 250 € arvoinen lahjakortti Lidliin.

Punaisen ristin, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja YLE:n Hyvä Joulumieli -keräys alkoi 23.11.17. Keräyksen tavoitteena on jakaa vähävaraisille lapsiperheille 70 € ruokalahjakortteja.

Jouluapua tukee vähävaraisia perheitä jouluna. Nettisivuilla voit tarkastella avunpyyntöjä kartalla.

Pelastaa Lapset ry on listannut sivullaan erilaisia keinoja auttaa lapsia jouluna.

Kuten moni muukin taho, myös Hurstinapu ottaa raha- ja tavaralahjoitusten lisäksi vastaan myös aikaasi. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi Yksinäisten ja vähävaraisten joulujuhlaan, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa jouluaattona.

joulukeräys

Niin lähellä mutta niin kaukana. Auttamalla tuot joulun lähemmäksi.

 

Uutiskirjeet

Menu