Koiria, koirarakkaita naisia ja vähän liian hyvät säät

Tessa, Helmi & Maire – Tämä trio on käynyt useaan otteeseen kamerani edessä.

Kevään lopuksi tai kesän aluksi – tämä riippuu nyt tietysti siitä miten suhtaudut Suomen kesään – järjestin koirakuvauskurssin. En edes uskaltanut haaveilla, että jokainen noista 10 paikasta täyttyisi, mutta niin siinä kuitenkin kävi. (Saatoin ehkä hieman tanssahdella työhuoneen ja olkkarin väliä aina jokaisen ilmoittautumisen jälkeen.)

Kymmenen koiria ja valokuvausta rakastavaa naista ilmoittautui mukaan seitsemän viikon mittaiselle kurssille. Manuaaliasetuksia, sommittelua, valoja ja varjoja… Laitoimme teorian käytäntöön kuvaamalla ison liudan erilaisia koiria. En ehkä itsekään pysynyt lopulta laskuissa mukana! Kiitos mahtaville malleille omistajineen. Ilman teitä – kirjaimellisesti – tästä ei olisi tullut yhtään mitään. Kurssin aluksi sain myös jakaa mainiot lahjapussit kaikille osallistujille. Dialab, Ke-Hu, Nutrolin, Vau Mumu & Dalle Dog – toivon yhteistyömme jatkuvan, tavalla tai toisella. Voin lämpimästi suositella näitä kaikkia mukaan lähteneitä kotimaisia pienyrityksiä. Näiden, ehkä sinulle tuttujenkin yritysten, takana on kasa ammattilaisia, joihin voi luottaa. Eikä tässä nyt juttele maksettu mainos, vaan tyytyväinen asiakas.

Ei mikään pienin kiitos Säiden Haltijalle kovan luokan keleistä. Meille paistoi melkein aina.

Tahvo on taatusti ilmeikkäin bokseri, jota olen koskaan kuvannut.

Ihmisen ja koiran oppimistavoissa on paljon samaa. Runsas määrä toistoja erilaisessa ympäristössä. Yksi askel eteenpäin, kaksi taaksepäin. Sitten kaksi eteenpäin ja yksi taaksepäin. Erilaiset olosuhteet opettavat aivojamme tunnistamaan erilaista valoa. Erilaiset koirat opettavat meille rutiineja. Mitä teemme aina samalla tavalla?

Minun listani näyttää tältä:

Hyvän valon löytäminen
Kuvauspaikan valinta
Kuvan sommittelu
Testikuvan ottaminen ilman koiraa
Oman kuvauspaikan merkitseminen
Koiran motivointi tehtävää varten
Koiran asettelu kuvaan
Kuvan ottaminen

Ja kaiken tämän toistaminen aina uudestaan.

Mutta sitten asiaan.

Lunakin on vanha asiakkaani. Suosin mielelläni vanhoja asiakkaitani aina silloin, kun tarvitsen malleja koulutuksiin tai projekteihini. Tuttua koiraa on hieman helpompi kuvata ja tietysti asiakkaalle on mukava tarjota tuoreita kuvia.


Kati
 
– Kiitos, että olit mukana. Sinun ystävällisyytesi ja huumorintajusi eivät jätä kylmäksi. Sinulla on silmää hyvälle kuvalle ja antaudut teknistenkin juttujen vietäväksi. Kunpa oppisin sinulta enemmän seikkailijan asennetta ja uusiin paikkoihin uskaltautumista. Ethän kadota intoasi (koirien) kuvaamiseen, vaikka oma malli on poissa. Halaus.

Henkku – Kiitos, että olit mukana. Kun ajattelen sinua, tulen hyvälle tuulelle. Taitosi olla läsnä ja avoin tekivät vaikutuksen. Olet taitava ja harkitseva kuvaaja etkä kavahda uusia tilanteita. Sinulla on uskomaton taito hallita monta liikkuvaa osaa, mikä on niin tärkeää asiakastyössä. Toivon sinulle menestystä kuvaajana!

Mari S. – Kiitos, että olit mukana. Muistelen coaching-tuntiamme ja sitä, miten älyttömän nopeasti otit editoinnin haltuun. Ja sitä, kuinka silmäsi säteilevät, kun olet saanut hyvän kuvan! Kuvausotteessasi näkyy koirakokemuksesi, joka on ehdoton vahvuus koirakuvaajalle. Seuraavaksi kotona odottavien kuvaushaasteiden kimppuun, eikö niin? ;)

Susanna – Kiitos, että olit mukana. Sinun sydämesi on kultaa. En tiedä milloin olen viimeksi tavannut ihmisen, joka näkee niin paljon hyvää kaikessa, kaikissa. Sinulla on uskomattoman hyvä valonlukutaito enkä voi kuin ihailla taitoasi ymmärtää eri eläimiä niiden erilaisissa elinympäristöissä. Olet oikealla tiellä.

Petra – Kiitos, että olit mukana. Häikäisit minut teknisillä taidoillasi ja vaikka kiveen kovaan väititkin, ettet ole yhtään taiteellinen, suo minun olla eri mieltä kanssasi. Hahmotat koirat kokonaisuutena, pitkinä kolmiulotteisina pötkylöinä, mahdottoman hyvin. Hyviä sporttikuvaajia ei ole montaa, joten lunasta paikkasi! Ja nyt tarkennuskin on kohdillaan. ;)

Mari R. – Kiitos, että olit mukana. On ollut hienoa seurata kuinka olet valmis kulkemaan kohti päämäärääsi kuvaajana ja yrittäjänä. Intohimosi koiria kohtaan auttaa sinut kuvaajana pitkälle. Kiitos myös tarkkanäköisistä kysymyksistäsi, joita ehkä edelleen mietin. ;)

Aino – Kiitos, että olit mukana. En voisi olla kiitollisempi, että valitsit minun kurssini. Olen varmasti oppinut sinun työskentelyäsi seuraamalla vähintään yhtä paljon kuin toivon minun voineen jakaa omastani. Olet lahjakas kuvaaja, ja mikä tärkeintä, valmis tekemään duunia niiden täydellisten kuvien eteen. On iso ilo tuntea sinut.

Noora – Kiitos, että olit mukana. Inspiroit minua kurssin aikana sinnikkyydelläsi. Vain ihminen, joka on avoin uudelle voi oppia uutta. Sinä olet tästä mitä parhain esimerkki. Ilosi ja avoimuutesi olivat tärkeä rakennusaine porukassamme. Jatka uppoutumista valokuvauksen ihmeelliseen maailmaan ja pysähdy aina toisinaan taputtamaan itseäsi olalle.

Suvi – Kiitos, että olit mukana. Ai että, luulenpa että olet lopullisesti koukussa koirakuvaukseen. Tapasi olla koirien kanssa ja rakentaa niistä kuvia, toimivat. Ihailen rauhallisuuttasi. Sinulla on herkkyyttä erilaisille tilanteille eikä sommittelussakaan ole mitään vikaa. Joskus vain pitää kastua. ;)

Krista – Kiitos, että olit mukana. Kuvasi hersyvät iloa elämästä. Olet kuvaajana uusiutuva ja kekseliäs. Työskentelysi näyttää niin vaivattomalta, että sitä on nautinto seurata. Kun viimeisen kurssikerran päätteeksi istuimme juttelemassa, kerroit toiveistasi. Toivon sinulle paljon asiakkaita, jotka pääsevät osallisiksi rakkaudestasi koiriin ja kuvaan.

Kiitos myös Jukka. Tulit jakamaan omaa, ensiluokkaista ja erityistä, osaamistasi koiraurheilukuvauksesta. Nopeat koirat ja vaihtuvat tilanteet tulivat tutuiksi. Arvostan työtäsi valtavasti ja on hienoa olla kollegasi.

Nyt se on purkissa. FB-ryhmämme jatkaa vielä elokuun loppuun ja toivon näkeväni vielä joitain uusia kuvianne! Toivon myös, että yhteytemme säilyy tämän jälkeenkin.

Kuvaamisiin, naiset. Kuvaamisiin.

Myös Noomin perhe on tuttu entuudestaan, mutta tätä neitiä en ollut vielä ehtinyt kuvata. Bedlington on yksi haastavimmista roduista, joita olen koskaan kuvannut!

Seuraavan pitkän kurssin ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta koirabloggareille on tarjolla 12.8. kolmen tunnin mittainen ”täsmäisku”. Jos haluat päästä ilmoittautumaan koulutuksiin muita aiemmin, liity koirakuvaajien ykkösheimoon, Dear Dog Lover -listalle (engl.).

Uutiskirjeet

Menu