Setelitukku, hyvät lenkkarit vai kotisohva? Mitä on menestys?

koirakuvaaja helsinki kääpiöpinseri

Pohjoisesta tullut rikas teollisuusmies oli kauhuissaan nähdessään eteläisen maan kalastajan makaavan joutilaana veneensä vieressä piippua poltellen.

”Miksi et ole kalastamassa?” teollisuusmies kysyi.
”Olen jo saanut riittävästi kalaa täksi päiväksi”, kalastaja vastasi.
”Miksi et pyytäisi enemmän?”
”Mitä minä enemmällä kalalla tekisin?”
”Saisit enemmän rahaa”, kuului vastaus. ”Sitten voisit hankkia veneeseesi moottorin ja mennä syvemmille vesille ja pyydystää vielä enemmän kaloja. Ansaitsisit niin paljon, että voisit hankkia nailonverkot. Niillä saisit taas enemmän kaloja ja enemmän rahaa. Pian sinulla olisi niin paljon, että voisit omistaa toisenkin veneen, kenties koko joukon veneitä. Sitten sinusta tulisi rikas mies, sellainen kuin minäkin.”
”Mitä minä sen jälkeen tekisin”
”Sitten voisit todella nauttia elämästä.”
”Mitä sitten luulet minun nyt tekevän?”

(Tarina: Anthony de Mello, kirjassa Kerron sinulle tarinan, II)

***

Erään verkostoaamiaisen päätteeksi viisas kollegani Anna johdatteli pikkuporukkamme miettimään menestystä.

”Pidätkö itseäsi menestyneenä?” hän kysyi meiltä.  

En tiennyt mitä sanoa, mutta aivoni surisivat etsien vastausta. Lopulta sanoin, että vierastan menestyksestä puhumista. En ole mikään maan matonen, mutten oikein löydä sanoja ajatuksilleni. Ja mitä muutkin ajattelisivat (kappas vain, Nani, tämä se vasta fiksu ajatus onkin!), jos sanoisin kyllä? Kävisikö siinä kuten nöyrille ihmisille, jotka ovat nöyriä vain kunnes he päättävät möläyttää sen ääneen?

Some on tehnyt meistä vertailijoita. Jaamme parhaimmat palat omasta elämästämme kuvin ja sanoin. Olemme tykkäyskoukussa ja me yrittäjät myös tykkääjäkoukussa. Like for like. Follow for follow. Miksi tollakin on noin paljon enemmän seuraajia kuin mulla? Miksei kukaan tykännyt tästä mun julkaisusta? Miksi menetin 10 Facebook-tykkääjää julkaistuani tämän blogikirjoituksen? Miksi muiden kodit ovat täydellisen puhtoisia, mutta me yritämme valjastaa kaaoksen kutsumalla sitä kotoisaksi? (Minulla on vastauskin kysymyksiini, mutta kirjoitan siitä vaikka ensi viikolla. Ok?)

Someharha on todellinen ja samaan aikaan ei ole. Ehkä olemme vain unohtaneet sen, että menestys voi tarkoittaa sinulle ihan jotain muuta kuin minulle.

Minulle menestys on sitä, että voin tehdä itse omat aikatauluni. Ulkoilla keskellä päivää. Menestys on sitä, että voin ostaa lähiruokaa suoraan tuottajilta tai tarjota lounaan kaverilleni. Menestys on kotitoimisto, velaton arki ja hyvät lenkkarit. Menestys on sitä, että onnistuin tallaamaan itselleni tällaisen koirakuvaajan polun, josta vielä 10 vuotta sitten en uskaltanut edes haaveilla.

Menestys on sitä, että saan kuvata koiria työkseni.

Mitä menestys sinulle merkitsee?

_______

PS. Mikäli täytät seuraavat kriteerit, olet tervetullut valokuvaajanaisten verkostoomme! Järjestämme säännöllisesti tapaamisia, koulutuksia ja hengailuhetkiä.

Kriteeri 1 – Identifioidut naiseksi
Kriteeri 2 – Olet valokuvaaja
Kriteeri 3 – Olet yrittäjä tai kevytyrittäjä eli laskutat asiakkaita valokuvauspalveluistasi

koirakuvaaja helsinki kääpiöpinserikoirakuvaaja helsinki kääpiöpinserikoirakuvaaja helsinki kääpiöpinserikoirakuvaaja helsinki kääpiöpinseri

 

_________

 

Uutiskirjeet

Menu