Ruutin cameorooli

Ruuti debytoi musavideolla.

Tehtävä oli tiukka: piti juosta juuri oikeaan paikkaan ja aikaan täsmällisellä nopeudella. Ruutin oli ehdittävä kapeaan terävyysalueeseen ennen kuin kohta muuttuisi taas epätarkaksi. Koirani on onneksi juossut kyseisellä saunapolulla sen verran useaan otteeseen, että askelmerkit olivat selvät. Saimme otoksen purkkiin ekalla yrittämällä.

LYRAE on mieheni Karin proggis. Alusta loppuun, pianosta bassoon (paitsi sello!), puikoissa on tämä yksi ja lahjakas mies.

Taiteentekijöinä olemme Karin kanssa tosi erilaisia. Minä en jaksa innostua pitkistä projekteista, mutta Kari päättää tehdä oman levyn. Temperamenttini näkyy omassa työskentelyssäni, joka on sykäyksittäistä, ihan kuten arkenikin. Saan pikkuraivarin, jos en löydä salaatinottimia keittiön laatikosta.

Kari ei saa raivareita. Piste.

Ammattimuusikon ja valokuvaajan kumppanuus on hyvää. Ymmärrämme toisiamme puolesta sanasta, ja osaamme antaa luomisvimmaiselle omaa aikaa ja tilaa. Luovat prosessit vaativat usein aivojen lepuutusta ja ideoiden kesyttämistä hyvään muottiin.

lyrae

Vaikka meillä molemmilla soi aina joku biisi päässä, se ei ole koskaan yksi ja sama. Siinä missä minä herään hyräillen Puttea on Kari jo oman biisinsä kimpussa. En koskaan kyllästy seuraamaan miten puolisoni luo uutta.

Kuvauspäivän lopuksi, kun puolet eväistä on syöty, innostuin kuvaamaan kuvitusmatskua, joista pieniä otteita päätyi myös videolle. Kuvakässäriin tutustuminen, kuvauksessa assarointi ja nyt valmiin videon näkeminen opettivat hurjasti myös valokuvasta.

Onnea rakas, olen niin ylpeä sinusta! Ja sinustakin tietty, Ruuti-Ruputti.

LYRAE EP ilmestyy perjantaina 3.11.2017 ja on silloin saatavilla mm. iTunesista ja Spotifysta.

PS. Myös Luovia-podcastin tunnari on Karin käsialaa.

Uutiskirjeet

Menu