Valokuvauskurssi koirabloggareille 12.8.2017

(Jos et halua lukea tarinaa bloggaushistoriastani, skippaa suoraan kuvan jälkeiseen infoon. Mutta tämä on aika hyvä tarina.)

Hiekka pöllyää jollain hämäläisellä raviradalla. Olen koirien kanssa tokokokeessa. On kuuma kesäpäivä vuonna 2015.

Myy-koirani – jo täysin kuuro – haukkuu kaikkea liikkuvaa. Tai ehkä se vain tsemppaa lastenlastaan Ruutia, joka on menossa kehänauhojen sisäpuolelle kokeilemaan. Minua ja Ruutia painaa turnausväsymys. Edellisen päivän kokeesta saatu ykköstulos lämmittää mieltä edelleen niin paljon, ettemme oikein jaksa tsempata.

Mazdani viereen parkkeeraa musta auto, jonka takakontissa on iso musta koira. Hovawart katselee meitä rauhallisin silmin ja ehkä vähän ihmettelee äänekästä mummokoiraa. Menee tovi ja kaksi. Käyn ilmoittautumassa ja virittelen koiraa vähän kauempana. Ruuti vinguttaa palloaan leuat vääränä ja olen ihan varma, että eräskin ohikulkija tarjoaa meille pahaa silmää. Toinen haukkuu, toinen vinguttaa.

Kun palaan autolleni, naapuriauton vieressä seisoo nainen, joka selvästi odottaa. Kun avaan takakontin ja paljastan maailmalle haukkuvan mummokoiran, nainen kysyy:

”Onko hän Myy?”

Häkellyn kysymyksestä niin, että unohdan koirani nimen. (Ei muuten olisi eka kerta; unohdin myös Ruutin nimen sen ollessa vauva).

”No on…”
”Mä olen lukenut Myyn treeniblogia silloin aikanaan. Mulla on se Mustat hovawartit -blogi.”

Pienen tuumauksen jälkeen tajuan mistä hymyilevä nainen puhuu ja kapsahdan bloggarikollegan kaulaan. Vaikka tapaamme ekaa kertaa livenä, tuntuu kuin tapaisin vanhan kaverin.

valokuvauskurssi koirabloggareille

Minulla on ollut aina blogi. Kehtaanko edes tunnustaa, että aloitin bloggarin taipaleeni Livejournalista tosi kauan sitten? No en kehtaa.

Koirabloggaajana viihdyin viitisen vuotta. Kun treenasin ja kisasin aktiivisesti aiemman koirani kanssa, kirjasin ylös treenimietteitä itseäni ja toki muitakin varten. Tuosta koirablogista oli vielä pitkä matka valokuvausblogiini, jota nyt luet. Vuonna 2011 julkaisin ensimmäisen postaukseni suunnilleen samoihin aikoihin, kun perustin yritykseni. Kaikenlaisia muitakin blogeja on matkalle mahtunut, mutta ne ovat tulleet jo tiensä päätökseen.

Seuraan edelleen oman koiraharrastukseni vuoksi joitain koirablogeja. Sisällön lisäksi huomioni kiinnittyy nykyään myös kuvakerrontaan ja siihen, kuinka hyvin asia välittyy lukijalle/katselijalle. Kun sanat ja kuvat tukevat toisiaan, koukuttuu lukija nopeammin kuin arvaatkaan.

Alkukeväällä sain idiksen valokuvauskurssista koirabloggareille. Haluan auttaa teitä eteenpäin omilla poluillanne niillä eväillä, joita itselläni on.

Valokuvauskurssi koirabloggareille 12.8.17 klo 10.00-13.00 Helsingissä.

Kolmetuntiseemme sisältyvät seuraavat teemat:

Sukellus kameran käyttöön ja asetuksiin
Kuvakerronta: perusteet, vinkit ja idikset
Millaista on hyvä valo? Millainen on hyvä kuvauspaikka?
Miten koirasta saa parempia kuvia?

Osallistujien toiveiden mukaan voimme käsitellä myös hakukoneoptimointia, kirjoittamista tai sosiaalista mediaa.

Kurssille voit ilmoittautua vaikka heti lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen nani@naniannette.fi. Kerro viestissäsi jotain itsestäsi ja blogistasi. Miksi haluat mukaan? Muista mainita myös blogisi osoite.

Tervetuloa!

***

Kuka minä olen?

Olen Nani, helsinkiläinen koiraharrastaja ja koiravalokuvauksen ammattilainen. Olen kuvannut koiria kymmenisen vuotta. Erikoistuin koiramuotokuvaukseen, koska haluan kertoa kuvillani miten rakkaita koirat ovat meille. Erikoistuin myös siksi, että haluan olla tosi hyvä koirakuvaaja. Salainen intohimoni on kuitenkin asioiden selittäminen selkeästi. Sitä pääsen tekemään valokuvauskursseilla, joita vedän muutaman kerran vuodessa.

Uutiskirjeet

Menu