Valokuvaajan tärkein ominaisuus

ylppärikuvaus koiran kanssa

Yksi tärkeimmistä valokuvaajan ominaisuuksista on se, että tietää milloin kuvaa ei kannata ottaa. Milloin kannattaa vain ihastella silmillä eikä edes yrittää siirtää valoa ja varjoa dataksi. Kameran kenno ja optiikka eivät ole kuten ihmissilmä eikä mikään kameran sisus toimi kuten aivomme. Kesämuistoista tärkeimmät ovat ne, jotka koetaan ilman kameraa. Muistot, jotka kulkevat mukana vuodesta toiseen: hajut ja maut ja kesätuulen viileys iholla ja polttava hiekka jalkapohjissa, kun kiiruhdat kohti merta.

Ahh, viilennys.

Muista olla armollinen itsellesi. Ei se haittaa mitään, jos et nyt jaksa käyttää kameraa käsisäädöin. Älä menetä ainutlaatuista hetkeä tekniikan vuoksi. Eikä silläkään ole mitään väliä kuvaatko kännykällä vai järkkärillä. Ehkei perheesi harmittele kymmenien vuosien jälkeen ainakaan sitä, että tulipa nyt tämäkin lomareissu tallennettua vain kännykällä. Yksi tärkeimmistä valokuvaajan ominaisuuksista on se, että onnistuu elämään samanaikaisesti sekä kameran takana että edessä.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on myös se, että tunnistaa oikean kuvauskyselyn ja on suunnilleen pakannut laukkunsa ja ladannut akkunsa ennen kuin kuvausta on vielä edes varattu.

Sinun kuvauksesi oli juuri tällainen, Hennu.

Alppiruusupuisto juuri ennen kukintaa oli kesän hellimä. Saimme kuvata ja fiilistellä rauhassa, mikä sopii aina erinomaisesti kuvauksiin, joissa on mukana koiria. Pieni Mimosa ja raamikas Cindy olivat niin upeasti koulutettuja, etten olisi voinut toivoa yhtään enempää.

Kiitos, Hennu, Mimosa ja Cindy, kauniista illasta. Heittäytymisestä. Ideoista. Oli aivan valtavan suuri onni saada teidät kameran eteen ja päästä luomaan nämä kuvat ilta-auringossa kanssanne.

ylppärikuvaus koiran kanssaylppärikuvaus koiran kanssa

Uutiskirjeet

Menu