Bisnespotretit kesäkodilla

Vierailin Kautokeinossa, pienessä norjalaisessa kylässä, joskus 2000-luvun ensi vuosina. Päivä oli aurinkoinen, luminen ja kylmä. Aurinko ei hiihtolomaviikolla noussut kovin korkealle, mutta se paistoi sitäkin kauniimmin puiden välistä ja heijastui helmikuun hangilta. Vierailimme hautausmaalla, jossa pakkaslumi oli peittänyt hautakivet ja kasautunut niiden päälle kerroksittain. Niistä pystyi sanomaan kuinka monta lumisadetta oli satanut aivan kuin puun renkaista pystyy laskemaan puun iän.

Näin siinä hetkessä mahdollisuuteni. Kaivoin toppatakkini isosta taskusta pienen, hopean värisen, kameran. Olin innostunut valokuvauksesta yhä enemmän ensimmäisen digipokkarini myötä. Se tarjoili minulle välittömän palautteen räväyttämällä ottamani kuvan pienelle näytölle.

Täydellinen kuva.

Rakastuin tuossa hetkessä valokuvaukseen ja sen mahdollisuuksiin. Pystyin tallentamaan todellisuutta tai muovaamaan sitä. Pystyin kuvittamaan tarinoitani ja muuttamaan hetket muistoiksi. Olin koukussa.

Yhä edelleen tunnen valokuvausta kohtaan samoin. Nyt ammattilaisena osa kuvauksista on puhtaasti työtä, sillä laskut on maksettava ja edamit pöytään kannettava. Joka kerta innostun kuitenkin jostain. Hyvä tausta, kaunis valo, mielenkiintoinen yksityiskohta tai kuvattavan tarina. Usein vahva vuorovaikutus minun ja kuvattavan tai useamman kuvattavan kesken tsemppaa yhä parempaan lopputulokseen.

Bisnespotretit teen omalla tyylilläni, aina miljöössä, ja aina kuvattavan persoonaa hyödyntäen. Henkilökuvauksessa ajattelen sekä tallentavani todellisuutta että muovaavani sitä. Lähtökohta on tietysti aina sama: haluan ottaa sinusta parhaimmat kuvasi. Bisnespotrettien tavoite on kuitenkin vähän toinen kuin kotialbumikuvilla: ne kertovat tarinan ammattilaisesta.

Katja, sydämellinen kiitos sinulle luottamuksestasi ja aivan mielettömästä kuvauksesta. Osa kuvauksista jättää aina syvemmän jäljen. Tätä sinun kuvaustasi olen fiilistellyt jälkikäteen jo useampaan otteeseen. Olet upea ammattilainen ja niin ystävällinen ja lämmin ihminen. On ollut ilo tutustua sinuun. Kiitos!

henkilökuvaus bisnespotrettihenkilökuvaus bisnespotrettihenkilökuvaus bisnespotrettimuotokuvaus bisnespotrettimuotokuvausnaisen muotokuvausmuotokuvaus miljöössäcv kuvatnaniannetteparas muotokuvaajamuotokuvaus bisnespotretti

Uutiskirjeet

Menu