Näissä kuvissa on kaikki

Kaikki mitä kuvaajana haluan ja tarvitsen on tässä, näissä kuvissa.

Olen kuvannut koiria yli kymmenen vuotta. Olen hionut tyyliäni, miettinyt mistä tykkään, mistä en. Miettinyt millainen tarinankertoja olen koirien kuvaajana, mutta aika kauan minulla meni ennen kuin edes ymmärsin olevani tarinankertoja.

Koirien kuvaajana rakennan kuvauksen näin:

  • Yhteiskuvat omistajan kanssa 3-5 kpl
  • Muotokuvia kaikista koirista 5-10 kpl
  • Muotokuvia koirista yhdessä 5-10 kpl
  • Yksityiskohtia 1-5 kpl
  • Jotain erilaista 5-10 kpl
  • Leikki- ja liikekuvia toiveiden mukaan (nämä eivät ole suuri intohimoni) 5-10 kpl

Näistä kuvista saan aikaiseksi 25 kuvan kokoelman, jonka näytän asiakkaalle parin viikon kuluttua kuvauksesta. Arvasit oikein, karsiminen on aina vaikeaa, mutta vuosien varrella olen oppinut kuvaamaan jatkuvasti vähemmän. Koko kuvauksen ajan lasken mielessäni ottamiani kuvia. Tavoiteluku on 30.

Kun kuvauksen aluksi juttelen omistajan kanssa hänen toiveistaan, tarkkailen samalla koiria. Miten ne liikkuvat? Kuinka ne kommunikoivat keskenään? Ovatko korvat vain koristeena vai kuulevatko ne omistajan pienenkin kuiskauksen? Luottavatko ne siihen, että omistaja handlaa tilanteen kuin tilanteen ja ne voivat ottaa rennosti? Kaikki tiedonmuruset auttavat minua kuvauksen edetessä.

Kun ihanainen Inka otti minuun yhteyttä, tiesin heti kuinka mahtava kuvauksesta tulisi. Siis, jos saisin keikan. Se on aina jännittävää odottaa vastausta tulevasta unelmakuvauksestaan. Minua ja kameraani kohtasi tällä kertaa (en suinkaan buukkaa jokaista kyselijää) valtava onni.

Tapasimme eräänä alkukesäisenä iltana luottopaikkani, Träskändan kartanon, parkkiksella. Varauduin jälleen pahimpaan. Jep, vaikka keikka kuulostaisi etukäteen taivaallisen upealta, varaudun silti pahimpaan. Onneksi tälläkin kertaa – kuten useimmiten – sain yllättyä positiivisesti.

Myy, Muumi ja Olaf höristivät korviaan pienimmästäkin kuiskauksesta (okei, ehkä kerran piti pyytää kahdesti). Niiden pyllyt lätsähtivät nurtsiin ilman taivuttelua (no, voi olla, että backstagella otettiin muutama painimuuvi) ja silmät tuikkivat ilosta, hyvästä olosta ja lauman turvallisuudesta (ja nakeista).

Kiitos Inka, että valitsit minut ikuistamaan tämän hetken, nämä muistot.

koirakuvaajakoirien kuvauskoirien kuvauskoirien kuvaus espoo

Uutiskirjeet

Menu