Kaveri & ystävä & frendi & kamu & kuoma

lapsikuvaus kotona

Kun on julistetaulun mittainen

Tähän aikaan vuodesta valo voittaa. Kuvaukset kotosalla onnistuvat mainiosti eikä kenenkään tarvitse nähdä marraskuista hyperventilointiani, kun tajuan miten pimeää sisällä on. Olenkin oikeastaan päättänyt, että marraskuun ja joulukuun ajan kotikuvaukset ovat tauolla, mutta tammikuussa olen taas pimputtamassa ovikelloa.

Tarvitsen vain yhden ikkunan, sohvan tai nojatuolin, yhden seinän, lapselle rakkaita leluja ja apukädet, jotka huoltavat mallin. Ihan totta, ei tämä mitään ydinfysiikkaa ole. Tai edes korkeampaa matikkaa.

Kotikuvauksissa valokuvaajan tärkein taito – valonlukutaito – korostuu. On pakko nähdä ilman kameraa se, mitä kamera näkee. Onneksi valo käyttäytyy joka ikinen kerta samalla tavalla. Se pitää vain kesyttää ja laittaa töihin.

Tämä kuvaus olikin erityisen hauska ja leppoisa. Olen kuvannut vanhempien häät muutama vuosi sitten eikä niistä ole kuin hyviä muistoja. Nyt pääsin tutustumaan uuteen tulokkaaseen ja olimme suloisesti samalla aaltopituudella. Puuhasimme lattialla ja ihmettelimme kameroita (tekniikkamiehiä!). Välillä tankkasimme (oma välipalani oli kofeiinin muodossa)  ja sitten taas jatkettiin.

lapsikuvaus kotonaperhekuvaus kotona

Valokuvaan kodeissa, koska se on minusta tärkeää. On tärkeää, että lapsella on sellaisia kuvia itsestään, jossa hän on koko perheensä kanssa ja jossa kuvissakin on mukana ne omat jutut. Kotikuvaukset eivät ole pakkopullaa, sillä kesäkuukausinakin kuvaamme monesti kotimaisemissa. Usein yhdistämme miljöökuvaukseen myös muutamat kotifotot. Se on tärkeää.

perhekuvaus kotona

Kun on oikein pieni, suunnilleen yhden julistetaulun mittainen, on tärkeää, että kuvaushetkellä on viihtyisää. Kun siis valitset kuvaajaa ja kuvauspaikkaa, yritä vertailla kenen tyyli istuu parhaiten toiveisiisi. Kuvaaja toteuttaa omaa visiotaan, mutta se tarkoittaa myös ajatusta kuviesi takana. Visio ei ole pelkästään ihmissilmin nähtävää vaan sen tulee välittyä myös sille julistetaulun mittaiselle kuomalle.

Uutiskirjeet

Menu