Penni ajatuksistani

Kun maanantaina oli asiaa pankkiin, yritin muistella milloin viimeksi olen jonottanut tiskille ihan oikeassa konttorissa. En muistanut. Ehkä 10 vuotta sitten, kun yritin nostaa opintolainaa läppäriä varten, mutta pankin systeemit olivat solmussa. Vai kävinkö avaamassa ASP-tilin kaksi päivää ennen kuin täytin 30 vuotta? Ehkäpä niin.

Sain jonotusnumeron 445. Edelläni oli vain kourallinen muita, mutta kourallisella asiaa riitti. Mummelit maksoivat laskujaan tiskillä ja pohtivat ruokapalvelujen riittävyyttä. Papparainen parkkeerasi rollaattorinsa tiskin eteen ja turisi säästä. Keski-ikäinen mies hoiperteli oluttölkin kanssa aulaan, mutta kääntyi kannoillaan jo ennen vuoronumeroautomaattia. Toinenkin mies luovutti, ja antoi minulle numeronsa 443.

Kolmen vartin odotus oli ensin piinaava, sitten tylsä ja lopulta antoisa. Harmittelin sitä, etten voinut tehdä mitään turhaa. Olen poistanut Facebookin puhelimestani, joten loputon skrollaus ei ollut vaihtoehto. Kirjan unohdin kotiin sillä verukkeella, että käyn vain nopeasti pankissa. Ajattelukaan ei ottanut aluksi tuulta alleen.

Kunnes äkkiä idea tuli minuun.

Ihan kuin siinä Elizabeth Gilbertin kirjassa Big Magic. Sain idean, sain inspiraation, kylmät väreet ja kiivaan sydämen. Näin minä teen, ajattelin.

Olen ollut tosi innoissani syksyn podcast-jaksoista, sillä mukaan lupautuneet vieraat ja pyydetyt aiheet tuntuvat tosi hyvältä kokonaisuudelta. Haluan kuitenkin aina viedä juttuja eteenpäin, kehittää niitä paremmiksi ja tietysti motivoiviksi ja mielekkäiksi itselleni. Uskon, että myös te innostutte tästä!

Se idea, joka tuli minuun meni näin:

Kerran kuussa tarjoan ilmaisen puolen tunnin sparauksen jollekin, joka antaa minun nauhoittaa keskustelun podcastiksi. Aihe voi olla mikä tahansa luovan alan yrittäjyyteen liittyen, mutta olisi suotavaa, että minulla olisi siitä kokemusta. Tuoreimmat sparraukset olen tehnyt someen, asiakaskokemukseen ja tietenkin valokuvaukseen liittyen. Sparraus voidaan tehdä livenä (studio Hgin Metsälässä) tai esimerkiksi Skypen kautta, jos asut kauempana.

Taidan käydä jatkossakin ajattelemassa ja ideoimassa pankissa.

Kerron toteutuksesta ja hausta sparraukseen podcastin kolmoskauden ekassa jaksossa 4.9..  

inspiraatio luovuus motivaatio

Uutiskirjeet

Menu