Tervetuloa kotiin, Käpy!

Päätös uuden koiran ottamisesta perheenjäseneksi ja kaveriksi Ruutille oli toisaalta helppo ja vaikea. Ajattelen, että elämä kahden koiran kanssa on meille aika tuttua. Kaksi ei mene siinä samassa kuin yksi, mutta ei työn määrä myöskään tuplaannu. Koirista on seuraa toisilleen. Niillä on myös oma yhteinen elämänsä, sillä ihminen ei onnistu koskaan korvaamaan lajitoverin seuraa, vaikka sitä kuinka yrittäisi.

Päätös oli vaikea siksi, että päätöksen pitäisikin olla vaikea. Uutta perheenjäsentä ei päätetä sivulauseessa. On sitouduttava siihen, että koiralle löytyy aina paikka, vaikka elämäntilanteet muuttuisivat. Olen sitoutunut Käpyyn sen koko elämän ajaksi, silloinkin kun se ei enää jaksa poseerata kameralle tai lenkkeillä tuntikausia metsässä.

Moni on kysynyt Käpyn tulevaisuudensuunnitelmia – tai minun suunnitelmiani Käpyn varalle. Enpä ole kummoisia vielä miettinyt. Tärkeintä on rakentaa sellainen suhde koiraan, että se luottaa minuun, haluaa työskennellä ja touhuta kanssani ja kulkee mukana arjessa rakastaen kaikkea mikä liikkuu. Jokaisen koiran kanssa haluan kuitenkin panostaa perustottelevaisuuteen. Nähtäväksi jää, haluanko enää kilpailla koiralajeissa.

Näiden muutaman yhteisen päivämme aikana olen oppinut Käpystä paljon. Tässä joitain huomioitani:

Kun Käpyä ärsyttää, se heittäytyy taaksepäin ja haukahtaa tuohtuneena. Tunnekuohun ovat saaneet aikaan oma ruokakuppi, väärä suunta ulkona sekä talon seinään heijastuneet varjot. Ai niin, ja ne minun sipsit, joita en suostunut jakamaan.

Käpy on hivuttautuja. Kun Ruuti leikkii itsekseen tai syö luuta, painautuu Käpy sen häntään kiinni. Sieltä se hiljalleen hivuttautuu aivan kiinni Ruutin kuonoon ja yrittää varastaa lelun tai luun. Koskaan se ei ole vielä onnistunut tässä.

Käpyllä on suuri sydän. Se lähtisi mielellään kenen tahansa matkaan eikä pussailusta tule loppua, kun se kohtaa uuden ihmisen.

Käpy on tosi rohkea. Kun pudotin (vahingossa) tyhjän pakasterasian aivan koiran taakse, se nopean nuuhkaisun jälkeen tarttui siihen heti ja kantoi rasian minulle.

Ja vikaksi paras…

Käpy käyttää mieluiten ulkohuussia, mistä me ihmiset emme valita.

PS. Käpyn kasvua ja kuvia voit seurata Instagramissa hakusanalla #kultakorva.

PPS. Jos löysit tälle sivulle hakiessasi tietoa koiranpennun valokuvauksesta, löydät kirjoitukseni tästä päivänpolttavasta aiheesta täältä.

koiranpennun valokuvaus kultakorvakoiranpennun valokuvaus kultakorva

Uutiskirjeet

Menu