Kalastaja merellä, jäässä ja jäällä

Mitä tapahtui mustavalkoisille kuville? Alkuaikoina ihan fiiliksissä bloggailin niitäkin, mutta huomaan yhä useammin valitsevani kirjoituksiini värikuvat. Toimitan aina asiakkailleni molemmat versiot, siis värikuvat ja mustavalkoiset. Miksi? Koska mustavalkoiset kuvani eivät ole värikuvia, joista on poistettu värit. Rakennan ne nollasta kuten värikuvatkin.

Jos nyt tarkemmin pohdin tätä mustavalkoisten kuvieni katoa, on syypää – niin ärsyttävää kuin se onkin – sosiaalinen media. Sekä Facebookissa että Instagramissa värikuvat ovat suksee. Ne saavat enemmän tykkäyksiä ja kommentteja eli ihmiset sitoutuvat niihin paremmin. Se on vähän raivostuttavaa, mutta kyllä sen myös ymmärrän: värikuva on meille tuttu ja mustavalkoinen kuva edustaa vanhaa ja pysähtynyttä.

Yritän parantaa tapani ja muistaa jakaa näitä mustavalkoisiakin kuvia teille. Toisinaan saan asiakkaita, jotka valitsevat pelkästään mustavalkoisia kuvia tauluiksi tai albumiinsa. Aina kun näin käy, siinä on jotain kutkuttelevaa. Ihan oikeasti, välillä itsekin arvotan omat mustavalkoiset kuvani hienommiksi kuin ne perinteiset värikuvat. Jotenkin hassua, mutta tulipa nyt sekin tässä tunnustettua.

Vuosi sitten (aika moni kuvaus on tosiaan jakamatta…) paleltiin Joonaksen kanssa Hernesaaren rannassa. Oli niin vaikuttava keli, että itse hätistelin sitä luistani vielä editoidessakin. Talvi mahdollistaa kyllä tosi erilaiset kuvaukset ja kuvat kuin kesäkelit. Lopputulos on aina vähän kutkutteleva ja erityinen.

Erityinen on myös Joonas. Yksi lahjakkaimmista sanoittajista, joita tiedän. Loistava laulaja ja kova kitaristi. Joonas luotti promokuvansa hyppysiini ja yhdessä ideoitiin ja toteutettiin yksinkertaista kuvaa, koska tiedäthän. Se on kauneinta. Käy kuuntelemassa The Fisherman & The Sean musat ja katsomassa miltä jotkut näistä kuvista näyttävät värillisinä.

the fisherman & the seathe fisherman & the seathe fisherman & the sea

Uutiskirjeet

Menu