Kysy Napulta: Mitä mieltä olet koirakuvauksen nykytrendeistä?

”Kysy Napulta” -palsta elää ja hengittää! On seuraavan teiltä tulleen kysymyksen vuoro. Kysymyksiä voit lähettää somessa, sähköpostilla tai kirjekyyhkyllä!

Tässä kirjoituksessani vastaan seuraavaan kysymykseen:

”Nani, mitä mieltä sä olet koirakuvauksen nykytrendeistä?”

Aika vaikean kysymyksen sain. Siis mahdottoman, sillä olenhan maailman epätrendikkäin ihminen.

En seuraa trendejä enkä oikeastaan usko niihin. Inhoan luokittelua ja sitä, että trendit määrittäisivät töitäni. Mulla ei ole mitään (!!!!) käsitystä siitä, mikä vaate on milloinkin muodissa tai millä presetillä kuvia pitäisi editoida ollakseen aallon harjalla. Saati sitten pysyäkseen siellä. (Itse kulutan edelleen niitä VSCOfilmin presetejä.)

Lienee kuitenkin pakko tunnustaa, etten minäkään ole vaikutuksista vapaa. Olen kokeillut kaikkea! Olen blurrannut koirista ottamiani muotokuvia keinotekoisesti. Olen vinjetöinyt ja vinjetöinyt vähän lisää. Olen korostanut koiran silmiä ja vetänyt homman överiksi.

Mikään ei kuitenkaan ole tuntunut omalta. Mun juttu on tämä, yksinkertaisuus.

koirakuvauksen trendit

Trendejä tärkeämpää ovat perustaidot.

Valitsen valoni, se ei koskaan valitse minua. Haluan saada kuvan mahdollisimman valmiiksi kamerassa. Haluan löytää kuvauspaikan, jossa ja jota ei tarvitse kikkailla. Enkä koskaan – koskaan – klikkaa ilman yhteyttä malliini.

Sillä, mitä minä ajattelen trendeistä tai feikkiblurrista tai vinjeteistä, ei ole mitään väliä. Luokseni löytävät he, jotka haluavat sitä mitä minulla on tarjota. Sitä, mitä minä osaan tehdä. Aivan kuten sinun luoksesi löytävät sinun asiakkaasi.

On totta, että on olemassa hyviä ja huonoja kuvia. Siksi on tärkeintä keskittyä siihen, että osaa unissaankin käyttää omaa kalustoaan. Osaa suljinajat ja aukot, valot ja varjot, kontrastit ja kommervenkit. Silloin kuvaushetkellä voi keskittyä ottamaan hyvän kuvan.

Jos haluat erikoistua koiramuotokuvaukseen, opi ensin koirista. Opi niiden kehonkielestä, sitten sommittelusta, opettele tuntemaan koirien metkut ja erilaiset ilmeet. Yhdistä kaikki tämä valokuvausosaamiseesi ja unohda trendit. Unohda se, mitä kaikki muut tekevät. Ikuista se, mitä silmäsi haluavat nähdä.

Uutiskirjeet

Menu