Koiranpäivän 2019 uudet tuulet, osa I

Muistan kuinka 10 vuotta sitten tein yhden ensimmäisistä oikeista keikoistani. Kuvasin ystäväni koiratapahtumassa tuntemattomien ihmisten tuntemattomia koiria. Ja minulla oli mukana vain yksi muistikortti.

Perinne ystävän kanssa jatkui, mutta myöhemmillä kerroilla muistikortteja oli mukana useampi. Silti tuossa ensimmäisessä kerrassa on sitä jotain. Yhä edelleen löydän työstäni paljon samaa, mutta monia asioita olen myös hylännyt. Osan omasta aloitteestani, osan siksi, että asiakastöiden on aina mahduttava tiettyyn muottiin.

Rakastan asiakastöitä, mutta asiakastyö on aina asiakastyö. Vaikka asiakas antaisi minulle täysin vapaat kädet hän maksaa minulle siitä, mitä hän on nähnyt minun tekevän jo aiemmin. Kokeellisemmat kuvaukset, oma kehittyminen ja erilaiset taideprojektit on jätettävä tämän sapluunan ulkopuolelle. Toisaalta, hyvä että se on mennyt juuri näin. Tämä polkuni on mahdollistanut sen, että tyylini on kehittynyt tunnistettavaksi ja se on pysynyt suhteellisen samana kaikki nämä vuodet.

Valokuvaajana haluan kuitenkin kehittyä. En ole pitkään aikaan osallistunut kilpailuihin, sillä en ole pystynyt työstämään materiaalia, joka haastaisi minua ja pakottaisi mukavuusalueen ulkopuolelle. Nyt ryhdyn lyhentämään erilaisten haavekuvausteni listaa. Muutamat tekemäni portfoliokuvaukset ovat vahvistaneet ajatustani erillisistä muotokuvauksista, joihin kuka tahansa voi ehdottaa omaa koiraansa kuvattavakseni. Mikäli minulla ei ole suunnitelmissa kuvausta, johon koirasi juuri sillä hetkellä sopisi, voit aina buukata normaalin kuvauksen, joka suunnitellaan yhdessä.

Nämä erikseen tehtävät muotokuvaukset saattavat olla pitkiä tai lyhyitä, sisällä tai ulkona. Ne saattavat olla yksi kuva tai 100 kuvaa, ne voivat kestää vartin tai puoli päivää. Joskus saatat joutua harjoittelemaan kuvaa varten koirasi kanssa. Yksi asia on joka tapauksessa varmaa: kuvaushetki rakennetaan mukavaksi koiralle, ja näissäkin kuvauksissa edetään koiran ehdoilla.

Jos koirasi sopii suunnitelmiini, et maksa kuvauksesta mitään, mutta voit halutessasi hankkia taidetuotteita erillisen hinnaston mukaisesti. Selkein ero asiakastöihini on siis se, että näissä kuvauksissani kuvat työstetään teoksiksi ja niitä ei voi ostaa digitaalisessa muodossa. Sinulla on siis mahdollisuus omistaa koirastasi jotain todella ainutlaatuista.

Olen innostunut siitä, että pääsen toteuttamaan pitkään muhineita kuvausideoitani kanssanne. Haluan kertoa lisää työstäni ja siitä, mitä pidän koirakuvissa tärkeänä. Jaan myös vinkkejä kuinka saisit parempia kuvia omasta koirastasi ja paljastan seuraavan projektini toukokuussa. Tervetuloa inspiroitumaan ilmaiseen koirakuvauswebinariin Facebook-sivulleni tiistaina 14.5.2019 klo 19.00-20.00!

mopsi pug naniannette koirakuvaaja

Tämä kuva mopsista on yksi rakkaimmista kuvistani. (2012)

koirakuvaaja koiranpäivä naniannette

Tämän tyyppisiä kuvia olisi ihana toteuttaa välillä muidenkin kuin omien koirien kanssa! (2017)

koirakuvaus koirakuvaaja naniannette

Joskus kuvaus voi olla sisälläkin/studiossa. (2014)

Uutiskirjeet

Menu