Monta päätä on parempi kuin yksi

Siihen huoneeseen oli aina mukava tulla. Keskellä tuolipiiriä paloi kynttilöitä ja eri puolille huonetta oli laitettu tarjolle hedelmiä. Keskustelun lomassa tuoksui hedelmäsokeri ja sitruksen kuori. Välillä kouluttajat puhuivat, usein me osallistujat puhuimme. Yksi neuloi. Toinen piirsi. Jokainen sai valita oman tapansa oppia ja sitten oli se yhteinen tapa: jakaminen. En ole koskaan oppinut enemmän kuin tuolla kurssilla.

Olen parin viime vuoden aikana saanut kouluttaa ja mentoroida valokuvaajia ja muutamia muitakin ammattilaisia kohti unelmiensa bisnestä. Se on mielestäni aivan mahtavaa työtä ja teen sitä jatkossakin mielelläni. Tänä vuonna haluan kuitenkin tarjota mahdollisuuden myös ryhmämentorointiin, sillä uskon siihen itse ehkä hieman enemmän kuin kahdenkeskiseen työskentelyyn. Sillä ajattele: onhan kolme, neljä, viisi, kuusi tai kymmenen päätä enemmän kuin kaksi. Onhan viisinkertainen määrä kokemuksia, toiveita, yrittämistä, ratkaisuja ja haaveita aina enemmän kuin tuplat.

Ryhmämentoroinnissani työskennellään paljon oman navan ympärillä, mietitään omaa bisnestä ja sen seuraavia askeleita. Toisaalta meidät sitoo yhteen tuttu toimintaympäristö: keskustelemme paljon joko kollegan kanssa tai pienessä ryhmässä. Kuitenkin siten, että jokaisen on turvallista kertoa oma ajatuksensa, töräyttää se maailmalle (tai ainakin meidän ryhmälle). Niin ryhmä- kuin yksityismentoroinnessani tavoitteena on muutos. Haluan tarjota konkretiaa, työkaluja, tietoa ja rohkaisua. Olen hyvä kirjoittamaan korulauseita, mutta tietäisitpä kuinka hyvä olen niiden kanssa livenä! Toisinaan inspiroin itsenikin.

No, vitsit sikseen, faktaa pöytään ja tuikut palamaan!

Aloitan helmikuussa (sovimme ajankohdat ryhmäläisten kesken) pari vuotta alalla olleiden valokuvausyrittäjien ryhmämentoroinnin. Tästä tulee talven ja kevään hauskin setti omassa työssäni, siitä minulla on vahva kutina. Ilmoittaudu tästä.

nani annette mentorointi

Uskallatko luottaa bisneksesi tämän naisen lapasiin? Kuva: Mia Koponen / LilyChristina Photography

Uutiskirjeet

Menu