Anna minun versota villisti

Olen päättänyt aloittaa alusta –  tai ehkä oman tarinani keskeltä. Oli miten vain, olkoon nyt uuden alkuni ensimmäinen päivä.

Pari vuotta sitten, juuri koronan kynnyksellä, lanseerasin uuden brändin: päätin keskittyä koiramuotokuvaukseen. Pandemia sulki ja avasi kuitenkin monta ovea. Kun en voinut kuvata, keskityin viestinnän töihin. Ne jatkuvat edelleen, ja olen niistä todella motivoitunut. 

Pariin vuoteen mahtuu kuitenkin myös yksi lapsi, rakas, rakas Silli. Hän tuli täydentämään perheemme ja teki minusta äidin.

Kun palasin töihin tammikuussa 2022, ymmärsin pian, että koirakuvausbisneksen pyörittäminen olisi täysipäiväinen työ. Todella spesifi erikoistumisala vaatii aina suuren panostuksen eikä minulla ole nyt sellaista antaa. Viestinnän työt vievät puolikkaan työpäivän, lapsi helposti toisen, ja haluan olla hänen kanssaan mahdollisimman paljon nyt, kun hän on pieni.

Rakastan tätä omanlaistani muotokuvausta kuitenkin niin paljon, että päätin onnistua. Sparrasin itseäni ja kysyin niitä hyviä kysymyksiä, joita latelen kovin usein muille. Syntyi ajatus kuvista, joita rakastan. Valosta, jota ilman on vaikea elää. Näkemisestä ja lempeistä linsseistä. Tämä on ollut totta kuvauksissani aina. Se on totta edelleen.

Mutta nyt aion ottaa rennosti. Aion palata juurilleni tai ehkä aikaan, jolloin versosin villisti. Aion ihailla kohteitani – aikuisia, lapsia, koiria, miksei kissojakin – ja kuvata siksi, että se nyt vain on niin kivaa. Näille sivuille kokosin kuvia yli kymmenvuotisen matkani varrelta. Kuvia, jollaisia haluan ottaa lisää. Jos tyylini puree ja tapani nähdä iskee, ota yhteyttä.

Ai niin, ja mitä kirjoittamiseen tulee. Blogistani löydät satunnaisia sanoja, arkisia ajatuksia. Kirjeitä lapselleni, tuumia vanhemmuudesta, retkistä, koirista. Siis elämästä, joka soi valoissa ja varjoissa. Toiveeni on löytää teksteilleni jokin muukin julkaisualusta, mutta sen ajatuksen kanssa olen vielä raakile. Ehdotuksia ja tarjouksia voi lennätellä Etelä-Sipooseen.

On hassu olo. Tuntuu samalta kuin vuonna 2011, jolloin perustin yritykseni. On niin paljon mahdollisuuksia. Niin paljon kohdattavaa, kuvattavaa, kirjoitettavaa.

Ja näin meni ensimmäinen päivä.

kevät luontokuvaus