2020

Tervetuloa kuvaukseen!

Minulle tärkeintä on tyytyväinen asiakas. Tämän sivun sisältöjen on tarkoitus auttaa sinua valmistautumaan kuvaukseesi. Mitään monimutkaista ei ole tiedossa, mutta huomioimalla muutamat asiat, sujuu kuvauksesi sutjakkaasti.

Ennen kuvausta

Ennen kuvausta on hyvä miettiä millaiset kuvat ovat itselle kaikista tärkeimpiä. Koira itsekseen? Koira ihmisen kanssa? Koirat yhdessä?Koira paikallaan vai liikkeessä? Kysyn tätä aina ennen kuvausta, sillä joudumme tekemään valintoja kuvauksen aikana. Koirat eivät kestä loputtomasti toistoja ja me ihmisetkin väsymme.

Kuvausta edeltävällä viikolla on hyvä käydä koiran kanssa joko kuvauspaikalla tai muilla koiralle vierailla paikoilla harjoittelemassa paikallaoloa. Koiran tulee pysyä kuvauksessa paikallaan 5-10 sekuntia kerrallaan siten, että ihminen on vähintään noin metrin päässä koirasta. Vaikka koira osaisi seistä päällään kotona, kuvaustilanne on aina jännittävä.

Kuvauksessa

Jos mahdollista, saavu kuvauspaikalle hyvissä ajoin. Voit käydä koiran kanssa pienellä kävelyllä, jossa se saa tehdä tarpeensa ja tutustua kuvauspaikan ääni- ja hajumaailmaan. Höpötellään kuvauksen aluksi ja tehdään yhteiset suunnitelmat. Koira saa haistella ja tottua minuun rauhassa.

Aloitan kuvaukset jollain yksinkertaisella kuvalla, jonka ei ole tarkoituskaan onnistua. Haluan vain ensin tsekata mitä mieltä koira on puuhistani. Jos se pysyy rentona ja vastaanottavaisena, voimme jatkaa suunnitelman mukaisesti. Sinä tunnet koirasi parhaiten. Voit milloin tahansa keskeyttää kuvauksen tai ehdottaa taukoa, jos näyttää siltä, että koira stressaantuu. Kuvaus etenee aina koiran ehdoilla.

Vaikka minulla on vastuu kuvauksen lopputuloksesta, kuuntelen enemmän kuin mielelläni toiveitasi. Ehdota myös rohkeasti minulle kuvauspaikkaa, jos näet kuvauksen aikana jotain erityisen kaunista tai mielenkiintoista.

Riippuen valitsemastasi kuvauspaketista, tavoitteeni on kuvata koirasi 5-10 toisistaan eroavassa paikassa (esim. kiven päällä, pellolla, järvessä jne.). Haluan tarjota sinulle mahdollisimman erilaisia kuvia.

vauva ja koira valokuvaus koirakuvaaja helsinki turku

Kuvauksen jälkeen

Vuodenajasta riippuen saat linkin ja salasanan kuvagalleriaasi noin viikon tai kahden sisällä kuvauksestamme. Pääset lataamaan tai valitsemaan kuvasi ja miettimään, millaisia kuvatuotteita mahdollisesti haluat. Autan sinua mielelläni, joten älä epäröi kysyä mielipidettäni! Linkin galleriaan voit jakaa perheellesi ja ystävillesi, jos haluat heidänkin ihailevan kuviasi.

Pientä huomioitavaa

- Ota koiralle panta, ei valjaita (minulla on mukana noutajahihna ja pitkä liina, jos koiraa ei voi pitää vapaana.
- Pakkaa mukaan nameja ja leluja, jotain sellaista, josta tiedät koirasi palkkautuvan.
- Ota myös mukaan vettä ja juomakuppi.
- Talvella ota mukaan lämmittelyvaatetta sekä koiralle että itsellesi.

Ihmisten vaatetus

Tärkeintä on, että viihdyt vaatteittesi alla. Jos vaatteet ovat epämukavat, se näkyy kuvissa. Vaatteet vaikuttavat siihen, kuinka juhlavia tai arkisia kuvista tulee. Väreistä kokomustaa kannattaa välttää. Myös isot printit tai mainoslogot ovat monesti häiritseviä kuvissa. Koska tyylini on luonnollinen ja pehmeä, toimivat murretut sävyt ja esimerkiksi neuleet kuvissa erityisen hyvin. Autan mielelläni ennen kuvausta sinua vaatevalintojesi kanssa, joten älä epäröi olla yhteydessä!

-Nani
nani@naniannette.com
050 565 8421